Příspěvek si uložili
Další příspěvky
Skotská masová vajíčka
Také nevíte co po Velikonocích dělat s vajíčky? Já jsem vyzkoušela tento recept, chutnalo to i mému mlsnému masožravému muži : )
4 porce
Ingredience
600 g kuřecích prsíček (bez kůže)8 na tvrdo uvařených vajíček
3 stroužky česneku
½ červené papriky, nakrájené na drobno
2 lžíce nastrouhaného zázvorového kořene
2 lžíce lístkového koriandru, nakrájeného na drobno
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce Jalapenos uzené mleté Chipotte papričky (výrazná kouřová chuť, málo pálivé)
2 lžičky soli
1 lžíce čerstvě namletého pepře
½ lžíce mleté směsi 5 koření (černý pepř, hřebíček, muškátový oříšek, skořice, zázvor)
1 lžíce celých fenyklových semínek
1 cibule, nakrájená na drobno
Příprava
Předehřete si troubu na 175 °C. Lehce si vytřete mafinový plech olivovým olejem.Nasypte všechny ingredience kromě kuřecích prsou a vajíček do mixéru a vše smíchejte až získáte hustou hmotu.
Přidejte kuřecí prsa a rozemelte, maso by se vám mělo spojit s kořenící směsí. Hmotu rozdělte na 8 stejných dílů.
Masovou kuličku si dejte na silikonový vál, nebo jiný nepřilnavý povrch, rozplácněte jí, umístěte doprostřed uvařené vajíčko a prsty obalte celé vajíčko. Dotvarujte šišku v dlani a dejte do mafinové formy. Stejně vytvarujte ostatní šišky.
Pečte v troubě 25 minut. Pokud směs pustila hodně vody, vyndejte z trouby slijte nad dřezem opatrně přebytečnou šťávu a dopečte dalších 5 minut do zlatova. Vyndejte z formy, nechte šišky odpočinout na mřížce.
Servírujte s oblíbeným zeleným listovým salátem.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.