Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Kateřina Lee

Klára MidrVidr

zdroj mynewroots.org

album Mňamky
vloženo 28.03.2013

Chléb, který změní váš život

Voňavý domácí chléb plný semínek. Bohatší chléb na vlákninu už snad neexistuje. Navíc v něm není žádná mouka!

Tento chléb si zamilujete. Příprava je jednoduchá jen vše smíchat, nechat odpočinout a upéct.

Množství na 1 chléb

Ingredience

135 g slunečnicových semínek
90 g lněných semínek
65 g lískových oříšků nebo mandlí
145 g ovesných vloček
2 lžíce chia semínek
4 lžíce psyllium - celá semínka (semínka jitrocele indického)
2 lžičky kvalitní mořské soli
1 lžíce javorového syrupu nebo medu
3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje (za studena je tuhý) nebo ghee (vícekrát přepuštěné máslo - používané v Indii)
350 ml vody

Příprava

V míse pečlivě smíchejte všechny suché ingredience. Potom vmíchejte javorový syrup, olej a vodu. Vypracujte tužší hmotu, nechte semínka nasáknout. Pokud je těsto příliš tuhé a rozpadá se, přidávejte po lžičkách vodu. Potom pomocí zadní strany lžíce uhlaďte povrch a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat. Pokud nespěcháte, nechte těsto odpočívat klidně přes noc. Že je těsto připravené poznáte tak, že drží svůj tvar.

Předehřejte si troubu na 175° C. Těsto si dejte v troubě na prostřední pozici v chlebové pečící formě. Pečte 20 minut, potom formu otočte vzhůru nohama, přímo na mřížku a pečte dalších 30–40 minut. Že je chléb upečený poznáte tak, že když na něj poklepete, zní dutě. Před krájením nechte chléb úplně vychladnout. Je to těžké, ale důležité.

Skladujte v polouzavřené nádobě, chléb vydrží chutný i 5 dnů. Můžete ho také zmrazit, je lepší ho před tím nakrájet, aby jste si ho mohli odebírat po jednotlivých krajíčcích.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat