Sezamová semínka s chřestem a houbami
Tento recept mám ráda, je rychlý, dietní a dobrý. Chřest se dá alternativně zaměnit za lusky. Podle sezóny.
4 porce
Ingredience
3 svazky chřestu, já mám raději zelený, má výraznější chuť (alternativně čerstvé nebo mražené lusky, 1 kg)3 lžíce sezamových semínek
8 větších žampiónů
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce sambal oelek (pasta z čili - super!)
3 lžíce sojové omáčky kikoman
1 lžíce vymačkané limetky
pepř, kdo potřebuje - trošku soli
Příprava
Z chřestu odkrájejte dřevnaté spodní konce, pokud je třeba, trošku oloupejte. Nakrájejte šikmým řezem na cca 4 cm kousky. V hrnci přiveďte k varu vodu a chřest v ní na cca 2–3 minuty oblanšírujte, aby trošku změkl. Prolijte ho potom studenou vodou.Na pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte na ní pokrájený česnek a sezam a nechte rozvonět, přidejte čili sambal oelek, potom přisypte nakrájené žampiony a lehce je opečte. Dále přisypte okapaný chřest a nechte ho na pánvi prohřát. Přidejte sojovou omáčku a šťávu z limetky. A je hotovo : )
Kdo potřebuje k takovýmto jídlům něco zakusovat, hodí se k tomu celozrnná tortila. Pro masožravce třeba grilované prsíčko : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.