Kalkula�ka hubnut�

Autora si uložili

Původní příspěvek

Kateřina Hájková

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

Pečené plátky brambor

Včera jsem zkoušela tento recept, originálně připravené tenoučké plátky brambor ovoněné slaninkou a česnekem.

Příprava

500 g brambor (můžou být s červenou slupkou)
5-6 plátků slaniny, pokrájet na drobno
5 lžic olivového oleje
2 lžíce čerstvé citrónové šťávy
10 stroužků česneku
3 větvičky tymiánu (nebo sušený)
sůl (čerstvě namletou himalájskou) a pepř

Příprava

Česnek si nakrájejte a na kapce olivového oleje si ho orestujte do světle zlata, potom ho rozmačkejte na pastu. Brambory omyjte, kartáčkem zbavte slupku nečistot a nakrájejte je na mandolině na tenké plátky.

V míse smíchejte 5 lžic olivového oleje spolu s citrónovou šťávou, česnekovou pastou, tymiánem a na drobno pokrájenou slaninou. Bramborové plátky obalte touto směsí. Osolte a opepřete.

Brambory naaranžujte do formy a pečte cca 1 hodinu hodinu na 180 °C. Brambory by měly být měkké uvnitř a na povrchu krřupavé.

Mě se to doma povedlo skoro jako na fotce a sklidila jsem úspěch za design od rodiny : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný