Kalkula�ka hubnut�

Autora si uložili

Původní příspěvek

Marie Dostálová

Salát z čerstvých fazolek a celozrnné hořčice

Čerstvé fazolky patří mezi mou nejoblíbenější zeleninu. Mám je ráda i jen tak lehce spařené s trochou soli a másla. Podívejte se na jednoduchý recept. Můj oblíbený.

Ingredience

2 porce
2 velké hrsti čerstvých fazolek
10 žlutých rajčátek (můžete použít i červená cherry rajčátka)
6 lístků bazalky
hrst zelených salátových lístků

Zálivka
1 lžíce celozrnné hořčice
1 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
špetka soli a pepře

Příprava

Do vroucí vody se špetkou soli vložte fazolky. Blanžírujte je 1-3 minuty, podle velikosti. Ihned je přendejte do ledové vody, aby fazolky neztratily svěží barvu. Až vychladnou, vyndejte je z vody a nechte je okapat.

Na zálivku spojte hořčici, vinný ocet a vše vyšlehejte s olivovým olejem.

Rajčátka rozpůlte, omyté a osušené lístky salátu spolu s ostatními ingrediencemi spojte se zálivkou a servírujte.

Pokud se chcete rozmazlit, můžete dát na vrch nastrouhaný sýr s kousky oříšků.

Děkuji Nicole Franzen za výbornou inspiraci.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat