Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Adéla Hrochová

Marcela Kholova

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 15.05.2014

Jáhlová slaný koláč s kapustou

Tak tenhle recept mě zaujal. Už se těším až vyzkouším jáhly na slano.

Ingredience na jáhlovou krustu

1 lžíce kokosového oleje
1 lžička na drobno nakrájeného česneku
1 hrnek nevařených, propláchnutých jáhel
1 hrnek zeleninového vývaru
1 hrnek vody
1/2 lžíčky soli + pepře

Příprava

Rozehřejte si pánev a přidejte 1/2 lžíce kokosového oleje. Přidejte česnek a restujte lehce do zlatova. Přidejte jáhly a restujte 3 minuty až se začnou připékat. Potom přilijte zeleninový vývar, vodu, sůl a pepř. Míchejte, přiveďte k varu. Stáhněte na minimum a bez míchání nechte vařit 15 minut.

Mezi tím si rozehřejte troubu na 170 °C. Vyberte si kulatou pečící formu na koláč. Pomocí silikonové vařečky utěsněte jáhly po dně a okrajích formy tak, aby vám vznikla základní krusta pro slaný koláč.

Jemně potřete 1/2 lžíce rozehřátého kokosového oleje. Pečte 10–12 minut dokud nezačnou okraje zlátnout.

Ingredience na nnáplň do slaného koláče

8 vajíček
1/3 hrnku sýru riccota
1/4 hrnku mléka (použijte mandlové mléko, pokud máte)
1/2 lžičky soli + pepře
1/2 lžíce kokosového oleje
3 lžíce nakrájené šalotky (malé cibulky)
2 lžičky nakrájeného česneku
1 lžíce bazalky nebo šlavěje
1/2 lžička rozmarýnu
4 hrnky pokrájené kapusty
1/4 hrnku parmazánu

Příprava

Mezi tím, co se peče krusta, promíchejte vajíčka, ricottu, mléko, sůl a pepř. Odložte na stranu.

Ve velké pánvi si rozehřejte olej, přidejte šalotku, restujte do lehce zlatova. Přidejte česnek, šalvěj a rozmarýn, restujte za stálého míchaní 30 sekund. Přimíchejte kapustu a vařte další 2–3 minuty do zavadnutí. Nechte vychladnout, potom smíchejte s vajíčkovou směsí a vylijte na upečenou krustu.

Pečte potom v troubě cca 35 minut. Na závěr posypte parmazánem. A grilujte 5 minut. Pozor ať slaný koláč pod grilem nespálíte.

Koláč nechte vychladnout a najrájejte ho na 8 porcí.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat