Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Adéla Hrochová

Kateřina Šnáblová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 12.06.2014

Cibulové "bramboráčky"

Pikantní bramboráčky z dvoubarevné cibule. Je to indický recept, tak je tam spousta koření, ale placičky stojí za to, jsou exoticky chutné.

Ingredience

1 velká bílá cibule
1 velká červená cibule
2 stroužky prolisovaného česneku
2 cm čerstvého zázvoru, nastrouhat na jemno
1/2 lžíce kurkumy
1/2 lžíce koření garam masala
1 lžíce čili vloček
1 lžíce mletého římského kmínu
100 g polohrubé mouky
70 ml vody
1 lžíce slunečnicového oleje

Příprava

Cibule si nakrájejte na polovinu a potom na tenké proužky. Zvlášť si míchejte všechny ostatní ingredince a promíchejte je s cibulí.

Na nepřilnavé pánvi tvořte tenší placičky. Opékejte je pozvolna z obou stran, pěkně do zlatova, aby se vám dobře propekly. Na pánev si můžete kápnout trošku slunečnicového oleje, ale jde to i bez něj : )

K placičkám se hodí dip z bílého jogurtu a stoužku česneku.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat