Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Adéla Hrochová

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

Adéla Hrochová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 12.10.2013

18 x uložení

Recept na jablečné křížaly

Dostali jsme od babičky spoustu jablíček, tak jsem z části udělala domácí křížaly. Podívejte se na pěkný fotonávod, který jsem našla.

Na křížaly jsou vhodnější sladká zralá jablíčka. Aby jste je nemuseli doslazovat.

Já jsem si je opláchla, osušila a nakrájela na plátky silné cca 2–3 mm. Před tím jsem je ještě "odbubákovala" trubkovým vykrajovačem. Ty středy jablíček jsou pro naše děti moc tuhé, tak to dělám. Rozprostřete si ja na pečící papír a dejte sušit do trouby na cca 45 °C. Záleží na druhu jablíček, některá mají v sobě více vody. Já jsem je v troubě sušila cca 4 hodiny.

Některé trouby samy vyfukují teplý vzduch, pokud to ta vaše nedělá, nechte malinko pootevřená dvířka, strčte do nich vařečku, aby vlhkost z jablíček měla kudy odcházet. Já jsem je dělala v troubě na několika plechách i na mřížce, abych využila celý prostor trouby.

Sušte v troubě do polusucha, jak jsem psala cca 4 hodiny, potom sesypané křížaly dávám dýchat na jeden plech nahoru nad kuchyňskou linku, je tam, když se topí, větší horko. Část sníme hned a část když křížaly úplně proschnou dávám do dózy s víčkem.

Jablíčka neslaďte, je to škoda, budete do sebe dostávat zbytečné kalorie navíc. Slaďte jen kdyby jablka byla nesnesytelně kyselá : )

Je to moje oblíbená mlska k pěknému filmu.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný